Facebook
Instagram
Новини

Брендбук, знаєте що це?

1563179186 4728fcfcbead6a03600c

За точними визначеннями можна звернутися до Вікіпедії. Ми тут більше практики, ніж теоретики. Тому розповідаю з точки зору практичного застосування брендбук.
Уявімо ситуацію, приходить до вас новенький маркетолог. Робить свою роботу. Через якийсь час приходить інший співробітник. Знову працює. Десять співробітників по тому, ви розумієте, що ваш логотип зі смарагдово зеленого, перетворився в бірюзовий.
 
 Як же так вийшло. А тут все просто. Кожен співробітник визначав на око відтінок зеленого. Ну або спеціальним інструментом в браузері. І кожен раз колір змінювався.
 
А через те, що це відбувалося протягом декількох років, то ніхто цього не помітив. А якщо у вас ще кілька філій за цей час відкрилось. Ось придивіться, він точно різного відтінку.
 
Щоб не було таких казусів і клієнт візуально сприймав вашу компанію потрібно розробити брендбук. У цьому документі прописується які кольори допустимо використовувати для компанії, яке розташування має логотип, як повинен виглядати офіс і багато ще чого можна прописати.
 
Важливо: колір прописується спеціальним кодом. Тому всі ваші бланки, сувенірка й оформлення офісу будуть в єдиному кольорі. І приймаючи на роботу новачка маркетолога, ви просто передасте Брендбук. Все стане зрозуміло без слів.
 
Виходить це дуже і дуже важливий документ для впізнаваності компанії.
 
Головне не нехтувати, а активно використовувати цей документ в роботі.
А ваш брендбук припадає пилом в архіві чи використовується?
 
Дзвоніть нам, якщо у вас ще немає брендбуку, із задоволенням розробимо.
dali_win

Інтернет-маркетинг - DaliWin digital

viber