Facebook
Instagram
Новини
Що це таке офсетний друк, і де він використовується?
ofset
Сучасна поліграфія використовує багато технологій друку, причому найпопулярнішою останнім часом є офсетний друк. Хоча це популярний метод, все ж люди, які не дуже пов’язані з поліграфічною галуззю, не розуміють, для чого він використовується і не знають його характеристик.
Офсетний друк фахівці поліграфічної галузі часто називають непрямим друком, так званим контактним друком. Він ідеально підходить для друку таких матеріалів, як:
  •  візитні картки,
  •  папки
  •  листівки — каталоги
  • брошури,
  •  бланки
  •  календарі,
  •  різні види рекламних матеріалів,
  •  газети та журнали.
Характерною особливістю офсетного друку є друк окремих елементів у дуже великих кількостях, насамперед тому, що в такому випадку це сьогодні найдешевший, а значить, найвигідніший варіант. Що стосується офсетного друку, то в цьому випадку використовуються два типи машин:
  •  листовий офсетний верстат (друк застосовується до аркушів),
  •  рулонний верстат (друк наноситься на котушки).
Цей вид друку використовує друкарську форму у вигляді алюмінієвого аркуша, з якого чорнило переноситься на спеціальну гуму, щоб остаточно потрапити на обрану паперову підкладку. Звідси назва непрямого друку — в цьому випадку фарба не переноситься безпосередньо з форми друку на обрану підкладку.
Незалежно від типу, розміру чи інших параметрів, машини, пристосовані для офсетного друку, працюють надзвичайно швидко. Завдяки цьому вдається отримати досить велику кількість дротяних листів за порівняно короткий час. Тому це ідеальний метод масового друк, бо він не тільки ефективний, але й дешевий. Хоча друк сам по собі швидкий і простий, більшість труднощів виникає на самому початку процесу друку. Під час підготовки машини до друку необхідно виконати кілька трудомістких завдань. Необхідно щоразу створювати форму друку, що не є простим завданням при використанні алюмінієвого листа. Перед початком друку також необхідно правильно відкалібрувати, тобто встановити параметри машини. Виконання цих робіт для невеликих — коротких витрат — не дуже вигідно. Тому там, де завантаженість друку є відносно низькою — ми використовуємо інші, більш швидкі методи друку.
 
Чи є майбутнє в офсетного друку?
Попри постійне впровадження на ринок нових технологічних рішень, у сучасній поліграфії офсетний друк незмінно користується великою популярністю, знаходячи надзвичайно широке застосування на ринку.
Офсетний друк є одним з найпопулярніших методів і застосовується там, де кількість тиражу достатньо висока. Він також використовується там, де відносно низька ціна є пріоритетною. Друк малого та цифрового формату — це непрямі та взаємодоповнюючі методи. Широкоформатний цифровий друк використовується як доповнення до персоналізованого друку. Наступні способи відображення матричної графіки — це накладка друку, трафаретний друк, термодрук тощо. Однак, на нашу думку, офсетний друк залишатиметься найкращою альтернативою незмінно при виробництві друку з великим обсягом
 
dali_win

Інтернет-маркетинг - DaliWin digital

viber