Facebook
Instagram
Новини
10 цікавих фактів про рекламу
 
Реклама655
 Найдавніша реклама була знайдена в Єгипті, її висікли на кам'яному стовпі в місті Мемфіс.
  • Вчені припускають, що цей напис зроблено в 500 році до н.е., а текст її такий: «Тут живу я, Мінос з острова Кіпр, з ласки богів наділений здатністю тлумачити сни за вельми помірну плату».
  • З часів стародавніх цивілізацій реклама пройшла довгий шлях. І вже в 1900 році в Америці з'явився перший у світі білборд. Саме на самому початку минулого століття американці вирішили розміщувати білборди вздовж доріг і автомагістралей.
  • Вже в 1938 році дохід від реклами на радіостанціях перевищив дохід від реклами в друкованих виданнях.
  • Діти до 8 років не можуть критично оцінювати рекламу і сприймають її за об'єктивну і правдиву. Так стверджує Американська Асоціація психологів. Опитування дітей показало, що більш ніж половина «квітів життя» відчувають себе більш впевненими, якщо вони володіють розрекламованими продуктами. В середньому, дітям потрібно 9 разів попросити батьків, щоб вони купили їм вподобану в рекламі річ. Хоча тут все залежить від уміння дитя капати на мізки та терпіння самих батьків.
  • Якщо вам пощастить і ви доживете до 65 років, то встигнете переглянути 2 млн рекламних роликів. Фармакологічні компанії витрачають 24% прибутку на рекламу, і всього 13% на дослідження. Найчастіше виходить, що реклама коштує у два рази дорожче наукових досліджень.
  • Найдорожчою політичною рекламою стала передвиборна кампанія в США у 2008 році. Всього було витрачено 2.8 млрд. З яких 310 млн витратив Барак Обама, 136 млн доларів - Джон Маккейн.
  • Щоб мотивувати людей на покупку, реклама натискає на кнопки інстинктів - страх, секс, інстинкт самозбереження, жадоба влади, почуття власної значущості, наслідування.

 

А замовити сучасну рекламу Ви можете тут

dali_win

Інтернет-маркетинг - DaliWin digital

viber